installateursbeelden_1648_961_auto_q_Zonnepanelen

Duurzaamheid en geld besparen. Het gaat hand in hand

Wanneer u een lagere energierekening wilt en energie wilt besparen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Met zonnepanelen (pv-cellen) verdient u uw investering in ongeveer 8 jaar terug. Bij een zonneboiler duurt dit langer. Met onze duurzame producten brengen wij duurzaamheid in uw woning. Wij verzorgen onze diensten in regio 's-Heerenberg.

Zonnepanelen

Zonnepanelen is een interessante manier om energie te besparen. De terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 8 jaar. Daarna heeft u gratis elektriciteit. Zonnepanelen gaan tegenwoordig minimaal 20 jaar mee. Ook wordt het rendement van zonnepanelen door de tijd heen vergroot. Wanneer u interesse heeft in zonnepanelen, dan kunnen wij u hierin adviseren. Wij berekenen aan de hand van de ligging van uw huis en uw energierekening hoeveel panelen u het beste op het dak kunt plaatsen.

Zonneboiler

Een zonneboiler warmt via panelen op het dak water op dat vervolgens wordt opgeslagen in een boiler. Dit water warmt uw warm water op en hiermee kunt u douchen, of het gebruiken voor uw verwarming. Een zonneboiler kan het beste worden gebruikt in combinatie met lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Als de zon even niet schijnt, dan valt de installatie terug op de cv-ketel, die het water verwarmt op de gewenste temperatuur.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte of koude aan haar omgeving, net zoals een koelkast dat doet en levert op die manier energie. Een klein temperatuurverschil levert al energie op. Er zijn verschillende soorten warmtepompen te verkrijgen. Een warmtepomp werkt het beste met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming.

Ventilatie (WTW)

Een goed ventilatiesysteem zorgt voor gezonde schone lucht in huis. Een energiezuinig systeem doet dit op duurzame wijze. Via WTW (WarmteTerugWinning) vloeit de lucht die naar binnen gaat langs een roterend wiel waarlangs ook de warmere lucht voert die naar buiten gaat. Op deze manier wordt de lucht die binnenkomt opgewarmd door de lucht die wordt afgevoerd. Met het plaatsen van een ventilatiesysteem houden wij altijd rekening met een gezond binnenklimaat. Daar hoort ook onderhoud bij. Van slecht onderhouden ventilatiesystemen kan men ziek worden. Wij werken graag met ventilatie-systemen van Daalderop. Die leveren een hoge kwaliteit en zorgen daarnaast voor een goed binnenmilieu.

Wilt u meer weten over duurzaam wonen en energie besparen en installateur Kupers, neem dan contact met ons op, of bel: (0314) 661 549.