Service & onderhoud

Onderhoud

Onderhoud cv-ketel en service bij storing

Het is belangrijk om uw cv-ketel goed te laten onderhouden door een erkende loodgieter. Het voorkomt ongewenste storingen en het uitvallen van de installatie. In het ergste geval ontsnappen er ongewenste gassen en is het zelfs gevaarlijk wanneer onderhoud vermeden wordt. Met onderhoud gaat uw installatie langer mee en kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost, voordat deze schade aan uw installatie veroorzaken. Als u onderhoud wenst, dan kunt u kiezen uit verschillende onderhoudsabonnementen. Wij verzorgen als loodgieter onze diensten in regio 's-Heerenberg.

Onderhoudsabonnement cv-ketel

Met het onderhoudsmoment bent u verzekerd van een goed onderhouden cv-ketel. Eenmaal per jaar komen wij bij u langs om de cv-ketel na te kijken, schoon te maken en eventueel opnieuw af te stellen.

Onderhoudstoringsabonnement cv-ketel van Loodgieter Kupers

Ook met het onderhoudstoringsabonnement komen wij als loodgieter elk jaar bij u langs om uw cv-ketel na te kijken, schoon te maken en opnieuw af te stellen. Daarnaast verhelpen wij gratis storingen en kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen voor een storing. Het gaat om storingen die zich binnen de mantel van uw cv-ketel voordoen en is exclusief materiaal.

Hoe te handelen bij storingen aan de cv-ketel

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor storingen aan uw cv-ketel. Voordat u de storingsdienst belt, wilt u dan de volgende punten controleren:

 1. Krijgt het toestel gas? Staat de gaskraan open? Als er in de meterkast of op straat aan de gasleiding is gewerkt kan het ook gebeuren dat u geen gas heeft.
 2. Krijgt het toestel stroom? Zit de stekker goed in het stopcontact?
  Controleer eventueel de aardlekschakelaar en stoppen in de meterkast.
 3. Heeft uw toestel een waakvlam en brand deze?
 4. Heeft uw toestel een resetknop?
  Probeer het toestel één keer te resetten.
 5. Staat de thermostaat in de kamer hoog genoeg?
  Zet deze eens zo hoog mogelijk.
 6. Heeft de installatie voldoende druk? Staat de druk van de installatie tussen 1.3 en 2 bar? Als de druk lager is dan 1.3 bar, bijvullen. Zie instructiefilmpje bijvullen.
 7. Staan er voldoende radiatoren open?
 8. Hoort u borrelende geluiden in de installatie? Waarschijnlijk zit er lucht in de installatie, en moet het systeem ontlucht en mogelijk worden bijgevuld. Zie instructiefilmpje ontluchten.
 9. Heeft u alleen storing bij warmwatergebruik?
  Controleer op kalk in de kraan of douchekop.
 10. Heeft u een druppelende kraan? Een druppelende warmwaterkraan kan storing geven en er voor zorgen dat de verwarming niet meer werkt.

Als u bovenstaande controles heeft uitgevoerd en uw storing is niet verholpen dan komen wij u graag helpen. Als uw toestel een storingscode op het display heeft, dan deze graag doorgeven aan onze storingsdienst. Bovenstaande oorzaken vallen niet onder ons servicecontract. U kunt onze loodgieter bereiken op storingsnummer: (0314) 661 549.

Wilt u meer weten over service, onderhoud en abonnementen van Loodgieter Kupers, vraag een vrijblijvende offerte aan of neem dan contact met ons op, of bel: (0314) 661 549.